02.04.2019

Otokar, Kuveyt'te ARMA ve COBRA II araçlarını sergiliyor

Otokar, Kuveyt'te ARMA ve COBRA II araçlarını sergiliyor

Türk savunma sanayini yurtdışında başarıyla temsil eden Otokar, 10-12 Aralık tarihleri arasında Kuveyt'te düzenlenen GDA (Gulf Defense & Aerospace) Fuarı'nda ARMA 6x6 ve COBRA II araçlarını sergileyecek.

Türkiye'nin tek milli askeri araç üreticisi olan, Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, GDA (Gulf Defense & Aerospace (GDA) Fuarı'nda Kuveyt'te COBRA II Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracını KESKİN ve ARMA 6x6 Zırhlı Muharebe Aracını BOZOK kuleleri ile sergileyecek.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Otokar'ın global ölçekte başarılara imza attığını vurgulayarak, "Türkiye'de tasarlanan ve Türkiye'de üretilen araçlarımızla, dünyada Türk savunma sanayiini başarıyla temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. 32 binden fazla Otokar askeri aracımız 35'ten fazla ülkede, farklı coğrafi ve iklim koşullarında, riskli bölgelerde hizmet veriyor. 2016 yılında kurduğumuz Otokar Land Systems şirketimiz ile bu bölgedeki ihracat faaliyetlerimizi artırarak ülke ekonomimize ve savunma sanayimizin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bugün Otokar, ihracat pazarlarında sadece araç üreticisi olarak değil; hem satış sonrası hizmet faaliyetleri hem de teknoloji transferi kabiliyeti ile fark yaratıyor."

COBRA II

Otokar, Kuveyt'te farklı görevlere uygun modüler bir platform olan COBRA II'yi KESKİN kulesi ile tanıtıyor. Halihazırda yurt içinde ve yurt dışında başarılı bir şekilde hizmet veren COBRA II, yüksek koruma ve taşıma seviyesi ve büyük iç hacmi ile öne çıkıyor. Üstün hareket kabiliyetinin yanı sıra komutan ve sürücü dahil 10 kişilik personel taşıma kapasitesine sahip COBRA II, balistik, mayın ve EYP tehditlerine karşı üstün koruma özelliği sayesinde üst düzey güvenlik sunuyor. En zorlu arazi ve iklim koşullarında yüksek performans sağlayan COBRA II, isteğe bağlı olarak amfibik tipte üretiliyor ve ihtiyaç duyulan farklı görevlere kusursuz uyum sağlıyor. Geniş silah entegrasyon ve görev donanım ekipman opsiyonları sayesinde özellikle tercih edilen COBRA II, Türkiye'de ve ihracat pazarlarında sınır koruma, iç güvenlik ve barış koruma harekatları da dahil birçok görevi başarıyla sürdürüyor. COBRA II aynı zamanda, sahip olduğu modüler yapı sayesinde personel taşıyıcı, silah platformu, kara gözetleme radarı, KBRN keşif aracı, komuta kontrol aracı ve ambulans olarak da görev alabiliyor.

ARMA 6x6

Otokar'ın yüksek taktik ve teknik özelliklere sahip çok tekerlekli modüler zırhlı aracı ARMA 6x6, Kuveyt'te BOZOK kulesi ile sergileniyor. ARMA 6x6 üstün hareket kabiliyeti, yüksek mayın, balistik koruma özelliğinin yanı sıra orta ve yüksek kalibre silah sistemi entegrasyon opsiyonlarına sahip. En zor arazi ve iklim koşullarında, barış koruma ve insani yardım operasyonlarında hizmet veren ARMA'nın amfibik opsiyonu da mevcut. ARMA 6x6; özellikle yüksek muharebe ağırlığı ve geniş iç hacmi ile dikkat çekiyor. ARMA, ihtiyaçlar doğrultusunda farklı silah ve kule sistemleri ile donatılabiliyor. ARMA ailesi zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı muharebe aracı, komuta kontrol, KBRN keşif aracı gibi farklı görevlerde kullanılabiliyor.