30.09.2020

Otokar, Arma 8x8 aracı ile HEMUS 2020’de

Otokar, Arma 8x8 aracı ile HEMUS 2020’de

Türk savunma sanayini yurtdışında başarıyla temsil eden Otokar, 30 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında Bulgaristan'ın Plovdiv şehrinde düzenlenen Savunma, Anti-Terörizm ve Güvenlik Fuarı HEMUS 2020'de ARMA 8x8 zırhlı muharebe aracını sergileyecek.
 
Türkiye'nin tek milli askeri araç üreticisi olan, Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Türk savunma sanayisini yurtdışında başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Mühendislik, tasarım ve test kabiliyetleri, üretim deneyimi ile dünya savunma sanayii sektöründeki konumunu her geçen gün güçlendiren Otokar, Bulgaristan'ın Plovdiv şehrinde düzenlenecek olan HEMUS 2020 Fuarı'nda ARMA 8x8 Zırhlı Muharebe Aracını MIZRAK-30 kule sistemi ile sergileyecek.
 
Otokar’ın, dünya savunma sanayindeki konumunu her geçen gün güçlendirdiğinin altını çizen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç şunları söyledi; "Askeri araçlar alanında 30 yılı aşan tecrübemiz ile kullanıcılarımızın beklentilerini ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde analiz ediyor; mühendislik kabiliyetlerimiz ve Ar-Ge imkanlarımız ile bu ihtiyaçları karşılayacak askeri araçlar geliştirip üretiyoruz. Fikri mülkiyet hakları kendimize ait askeri araçlarımızla, dünyanın farklı bölgelerinde her geçen gün yeni ihracat başarılarına imza atıyoruz. 32 binden fazla aracımız, 35’in üzerinde ülkede görev yapmakta. Otokar olarak Bulgaristan Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarını karşılamayı ve bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda oluşabilecek iş birliği fırsatlarını değerlendirmek istiyoruz. HEMUS bu anlamda bizim için iyi bir fırsat.”
 
MODÜLER ZIRHLI MUHAREBE ARACI: ARMA 8x8
Üstün hareket kabiliyeti, yüksek mayın, balistik koruma özelliğinin yanı sıra orta ve yüksek kalibre silah sistemi entegrasyon opsiyonlarına sahip ARMA, en zor arazi ve iklim koşullarında, barış koruma ve insani yardım operasyonlarında hizmet veriyor. Amfibik opsiyonu da mevcut olan ARMA 8x8; özellikle yüksek muharebe ağırlığı ve geniş iç hacmi ile dikkat çekiyor. Zırhlı Personel Taşıyıcı, Zırhlı Muharebe Aracı, Havan Aracı, Alçak ve Orta İrtifa Hava Savunma Aracı, İstihkam Aracı, Zırhlı Kurtarıcı, Komuta Kontrol aracı gibi farklı görevlerde yer alabilen Otokar ARMA, 7,62 mm’den 105 mm’ye kadar farklı silah sistemleri ile kullanılabiliyor. ARMA, ihtiyaçlar doğrultusunda farklı silah ve kule sistemleri ile donatılabiliyor.